Nordic Voice by Helle Thun

Vocal Art with Helle Thun. A new voice & ancient sounds from Scandinavian landscapes.

Om Helle Thun

 

Min baggrund

Jeg er vokset op på landet i Sønderjylland med et aktivt ungdomsliv med bla, gymnastik, kampsport, atletik styrketræning svømning. Efter et år på idrætshøjskole uddannede jeg mig til natur- og vildmarksvejleder i Sverige, hvor jeg i to år lavede håndværk og strøvede omkring i fjeldverdenen og oplevede den store frihed og indre styrke, jeg fik af at opleve mig kapabel til at leve et enkelt liv i vildmarken på naturens præmisser.

På min vej, blev jeg gennem dybe møder med gamle sangtraditioner, smuk folkemusik og senere moderne scenekunst, avantgardekunst, inspireret til at udtrykke mig med stemmen. Det var kombinationen af frihed, improvisation og leg, der åbnede dét i mig der fik mig til målbevidst at skifte karriereretning. Som næsten 30 årig startede jeg derfor forfra og uddannede mig til sanger. Det var ingen lige vej. Jeg er nu professionel sanger, mezzo sopran og scenekunstner og har igennem mine studier og mit arbejde med tiden samlet en spændende og virkelig unik redskabskasse af metoder både fagligt, teknisk, kunstnerisk og pædagogisk.

Jeg har studeret bl.a. komposition, opera, vokalimprovisation, musikvidenskab og scenekunst.

“Hendes overlevering af ubrudt nordisk folkemusik- og sangtradition. er både personlig og autentisk, og parret med kunstnerisk begavelse, sprogkundskab og stort stemmepotentiale bliver resultatet noget helt unikt på den danske kulturscene” Ivar Mæland

DET MUSISKE MENNESKE

At udtrykke sig fysisk og med musikkens universelle sprog er at være levende.  At synge og at musicere sammen får kroppen til at producere lykkehormoner og øger ens velbefindende og fornemmelse af meningsfuldhed i livet.

Musikken og sangen kan vise os vores spirituelle virkelighed og udvikle vores sociale og personlige kompetencer. At synge og at musicere sammen får kroppen til at producere lykke hormoner og øger ens velbefindende og fornemmelse af meningsfuldhed i livet.  Det vidste vi allerede – men nu er det også videnskabelig bevist.

STEMMENS KRAFT

Stemmen er et komplekst fysisk instrument, hvor kroppen er dens mekanik og klangkasse. Samtidig spejler stemmen sjælens dybder og kan forløse os følelsesmæssigt. Den menneskelige stemme er fuld af muligheder og kan lære os noget om at være dem vi er hvis vi sætter den fri. For at have stemmen med hele livet skal den plejes og trænes hensigtsmæssigt – som i enhver anden sportsgren.

FRIHEDEN

Jeg lærte at frihed ikke bare findes i den yderste vildmark.  Friheden er i os selv. Det er en indre kvalitet.. Vi hører hjemmel i Naturen – ja, vi ér natur. Som mennesker kan vi kultivere os, gennem kunsten. Vores udgangspunkt vil dog altid være natur. Forbindelsen til det oprindelige  er vores livs vilkår som mennesker på jorden. Frihed er når vi udfolder os i sammen i det kunstneriske felt, ofr der kommer vores natur til udtryk.

Kroppen, sangen, legen og musikken er kan vi finde en større frihed i os selv, når vi udfolder os sammen i det kunstneriske felt.

At udtrykke sig med kroppen og musikkens universelle sprog er at være levende.
Derfor er kreativitet, frihed, kommunikation og leg super vigtige elementer, når jeg underviser.

CITATER

 “Don’t ask what the world needs. Ask what makes you come alive, and go do it. Because what the world needs is people who have come alive.” Howard Thuman

“The Truth is that which makes you fertile.” Wolfgang Goethe

Nordic voice provides teambuilding, courses, events, kulning (practise of cow calling) private tuition and vocal exploration/challenges in relation to nordic singing traditions.

For dansk version: Om Nordic Voice

For more info on courses, tuition etc. fill out the contact form below:

Please use this form to send your request
* Required field/Feltet skal udfyldes

Back to frontpage

© 2024 Nordic Voice by Helle Thun

Theme by Anders Norén


Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/nordicvoice.dk/public_html/wp-content/plugins/wp-mystat/lib/mystat.class.php on line 1252